Najväčší záujem ľudí o cestovanie na sviatky je v piatok popoludní

16.12.2013 Bratislava

Bratislava 16. decembra (TASR) – Zvýšený záujem ľudí o cestovanie pred vianočnými sviatkami najmä z hlavného mesta na stredné a východné Slovensko už začínajú pociťovať železničiari. Podľa aktuálnych údajov Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) sa najviac predávajú lístky na piatkové (20. decembra) popoludňajšie spoje, ktoré sú už takmer vypredané.

Napríklad InterCity (IC) vlak v piatok 20. decembra, ktorý odchádza z Bratislavy o 13.37 h a smeruje cez Žilinu do Košíc, je v prvej triede obsadený na 100 % a v druhej triede na 99 %. Rovnako sú lístky vypredané aj v IC vlaku, ktorý má odchod z Bratislavy v ten istý deň o 17.37 h. Dopoludňajšie spoje sú v piatok momentálne obsadené na 50 až 70 %.

V sobotu 21. decembra je zase na 98 % v prvej triede a na 99 % v druhej triede obsadený IC vlak s odchodom z hlavného mesta o 9.37 h. K IC vlakom vo štvrtok, piatok a v sobotu je pritom podľa ZSSK radený maximálny počet 10 vozňov.

Podobne aj k rýchlikom na tejto trase radia maximálny počet čiže 13 vozňov. Aj pri nich je najväčší záujem o piatkové popoludňajšie a sobotňajšie ranné spoje. Napríklad rýchlik Čingov, ktorý ide v oba dni o 6.08 h z Bratislavy, je v priemere na 60 % obsadený a na rýchlik Dargov o 9.55 h sú lístky vypredané na 65 %.

V prípade rýchlikov na ďalších trasách je záujem menší. Napríklad miestenky na trati z Bratislavy cez Levice do Zvolena sú momentálne vypredané na 20 až 30 % a do rýchlikov na trase z Bratislavy do Prievidze sa miestenky nepredávajú.
 

Vyberte región